Panta Rei Danseteater og Dansens Hus inviterer til webinar 8. mai. På dette seminaret gir Dansens Hus og Panta Rei Danseteater innblikk i hvordan de arbeider med kommunikasjon av dans, med ekstra vekt på tekst, bilder og kommunikasjon i sosiale medier.

Les mer

Panta Rei Danseteater og Dansens Hus inviterer til webinar 28. april. Har du en idé til en forestilling? Hvordan starter man opp og oversetter ideen til virkelighet? Hvordan kan man samarbeide smidig, organisk og effektivt – til det beste for kunstverket og til det beste for hele teamet? Produsent ved Dansens Hus Kirre Arneberg loser oss gjennom en dag der vi berører flere temaer knyttet til en danseproduksjon.

Les mer

Vi stenger hjemmekontoret fra 6.- 13. april og ønsker alle en frisk og fin påske!
paaske

Det vil dessverre ikke være mulig å låne eller levere bøker i biblioteket så lenge Danseinformasjonens kontor holder stengt. Vi er foreløpig stengt til 13. april og vil følge myndighetenes råd og påbud fremover. Alle som har bøker hjemme vil få en påminnelse/purring så snart vi er tilbake på kontoret.

Inntil 30 millioner av midlene i Norsk kulturfond settes av i en egen tilskuddsordning for kunst- og kulturprosjekter som må tilpasse seg korona-pandemien. Ordningen vil også omfatte prosjekter som allerede er gjennomført. Ordningen ventes å få første søknadsfrist tidlig i mai.

Les mer

Danseinformasjonen lanserte magasinet MER BEVEGELSE i 2019. Magasinet er nå tilgjengelig digitalt og vi håper enda flere får glede av disse 14 ulike artiklene som blant annet omhandler noe av det som rører seg i feltet, ulike begrep, tendenser i tiden og utfordringer. Bidragsytere er Amanda Øiestad Nilsen, Natalie Dahl, Inés Belli, Karl Svantesson, Marte Reithaug Sterud, Ida Gudbrandsen, Jenny Svensson, Kamelia Javadi, Mina Weider, Marie Hermo Jensen, Siri Wigdel, Sindre Jacobsen og Sigrid Øvreås Svendal. God fornøyelse!

Choreography/koreografi er en antologi med tekster skrevet av aktive kunstnere i dansefeltet i de Nordiske landene. Nå er den andre utgaven av antologien, Koreografi 2018, tilgjengelig på nett og kan lastes ned gratis. Det er mulig å laste ned både skandinavisk og engelsk versjon.

Gratulerer til danser, koreograf og ballettpedagog Joan Harris som fyller 100 år i dag, 26. mars 2020. Harris har hatt stor betydning for dansen i Norge. Hun var ballettsjef ved Den Norske Opera (nå Nasjonalballetten) i perioden 1961–65. Hun etablerte, og var også sjef for Operaens ballettskole fra 1965 til 1987 og drev en egen pedagogisk linje mellom 1968 og 1979. Fra 1979-88 var hun ansatt ved Statens balletthøgskole (nå Kunsthøgskolen i Oslo). Hun har også jobbet i og med film, blant annet sammen med Gene Kelly som hans assistent og i "The Red Shoes" både som danser og ballettmester.

Det er mange positive og kreative tiltak som initieres i disse dager. Flere digitale plattformer er opprettet hvor man fortsatt kan oppleve, utøve eller snakke om dansekunst. Her har vi samlet et lite utvalg av det som skjer.

Scenehuset har vært stengt siden 13. mars. Med utgangspunkt i regjeringens nasjonale tiltak for å hindre spredning av Covid-19 ser vi oss nødt til fortsatt å holde Scenehuset stengt. I denne omgang til over påske, til og med 13. april. Vi håper på å åpne igjen for leie så fort som mulig og håper at alle tiltakene på nasjonalt nivå vil bidra til at situasjonen normaliserer seg så snart som mulig. Selv om Scenehuset er fysisk stengt er det selvfølgelig mulig å melde sin interesse for fremtidig leie.

DansINN åpner opp for medlemskap for alle dansekunstnere (koreografer, pedagoger, utøvere) som bor/virker i Innlandet, samt instutisjoner med tilknytning til dans. DansINN er en regional organisasjon for dans som skal samle, løfte og styrke det profesjonelle dansefeltet i Innlandet.

Forestillinger og festivaler avlyses for å hindre smittespredning av koronaviruset. Helsedirektoratet fattet i dag, 12. mars, et vedtak om forbud mot/stenging av kulturarrangementer. Som en konsekvens har Dansens Hus avlyst forestillingene de kommende 14 dagene, Oslo Internasjonale Teaterfestival ble avbrutt i går og Den Norske Opera & Ballett vil holde stengt til og med 5. april, for å nevne noe. Det blir en krevende tid fremover, både for dansekunstnere som er selvstendig næringsdrivende (de aller fleste) og institusjonene og vi håper på snarlige tiltak fra statlig hold for kunstnere, organisasjoner og institusjoner. Danseinformasjonens kontor vil være stengt inntil videre, men vi er tilgjengelige på mail og mobiltelefon. Kontaktinformasjon finner du her

Det er trist at mange danseforestillinger blir avlyst på grunn av Covid-19, og vi i Danseinformasjonen håper disse forestillingene blir satt opp igjen på et senere tidspunkt og at kunstnerne ikke blir for skadelidende i det lange løp. Vi forsøker nå å registrere avlysninger i Dansekalenderen. Det er viktig at kalenderen er så riktig som mulig, fordi denne databasen brukes til å utarbeide statistikk for dansekunstens utvikling i Norge. Vi setter derfor stor pris på om du eller produsenten din kan sende en e-post til sindre@danseinfo.no og si fra om din forestilling fra og med mars måned har blitt avlyst.