Norsk Skuespillerforbund, Skuespiller- og danseralliansen, Norske Dansekunstnere og Norsk Skuespillersenter gjentar fjorårets suksess og inviterer til Åpent hus 25. januar. Huset rommer hele fire organisasjoner som jobber og brenner for det samme; å ivareta dine interesser. Organisasjonene er til for at du skal få være kreativ og i utvikling, samtidig som du har en trygg arbeidshverdag. Åpent hus arrangeres for at alle skal bli bedre kjent med hverandre.

Danseinformasjonen tilbyr utdanningsinstitusjoner et dansehistorisk foredrag som tar for seg norsk dansehistorie i perioden fra ca 1915 og frem til dags dato. Vi tar også imot skolebesøk hvor elever og studenter får en oversikt over hva vi kan bistå med, og tilby dem.

Dansenett Norge har ny søknadsrunde gjeldende for høsten 2020. Søknadsfrist tirsdag 29. januar 2019 kl. 1300. Søknadsskjemaet åpner 2. januar. Grunnet alle partnernes aktiviteter har de fremskynde søknadsfristen.

Les mer

Prosjektet utforsker dokumentasjon og formidling av sceniske verk innenfor teater, dans og musikk ved bruk av lydopptak og video. Installasjonene foreslår videreutvikling til nye romlige kunstverk som alternativ til passiv lagring. Dørene til scene 2 og 5 er åpne for publikum i forskningsuka 21.- 24. januar 2019. Kunstnerne vil være til stede.

Tidligere i år disputerte Elizabeth Svarstad med doktoravhandling om dans som sosial dannelse i Norge i perioden fra 1750 til 1820. Gjennom arbeidet med avhandlingen fant hun at 1700-tallets overklasse hadde et blomstrende selskapsliv med dans og ball flere ganger i uken.

Les mer

I årets siste tildelingsrunde i Norsk kulturfond bevilget rådet 15 millioner kroner til 33 teaterprosjekter og 10,4 millioner til 25 danseprosjekter. – Årets siste tildelinger innenfor prosjektstøtte fri scenekunst – dans og teater viser at mange kunstnere ønsker å skape scenekunst som svar på fremtidens store utfordringer, sier Kulturrådets scenekunstkonsulent, Jørgen Knudsen.

Høyskolen Kristiania har en ambisjon om å utvikle Norges mest attraktive og nyskapende fagmiljø innen kunst og kultur. Derfor har de i dag signert en avtale med Norges dansehøyskole om sammenslåing.

Vårens kurs foregår på onsdager kl 0930 - 1100 på Sagene Samfunnshus, starter 16. januar og varer frem til juni.

Mandag 3. desember sovnet dansepionér Elsa Quale stille inn etter lengre tids sykdom. Elsa Quale ble født 23. juli 1938 og ble 80 år gammel. Quale flyttet fra Tromsø til Oslo i 1958. Her fikk hun undervisning av Greta Størseth, som hadde bakgrunn fra Birgit Åkesson. Dette ble viktig for Quales videre virke innen dansen.

Koreograf Sølvi Edvardsen og filmskaper Elin Osjord har vunnet en filmpris for filmproduksjon av MAN. Dette er en egen filmproduksjon med utdrag fra forestillingen MAN og redigert til kortfilm.

Les mer

I år kom julenissen tidlig! Danseinformasjonen har fått 300 000 kroner av Riksarkivaren ved Arkivverket til arbeidet med Dansearkivet. Vi skal ordne, registrere, digitalisere og tilgjengeliggjøre store deler av Dansearkivet for disse midlene.

For første gang i historien gis det støtte til en bachelorutdanning i dansekunst og koreografisk tenkning i Norge. Høyskolen for dansekunst får fra høsten 2019 kr. 1.000.000,- og fra 2020 kr. 2.000.000,- pr år. Det er KrF som har fått dette på plass i sine forhandlinger med regjeringen.

Fredag 23. november kl 1200-1400 vil statsminister Erna Solberg og kulturminister Trine Skei Grande presentere den nye kulturmeldingen "Kulturens kraft - Kulturpolitikk for framtida" på Vega Scene i Oslo.