På generalforsamlingen til Norske Dansekunstnere lørdag 21. april ble Kristine Karåla Øren valgt til ny forbundsleder i Norske Dansekunstnere. Danseinformasjonen gratulerer!

Mina Weider har i ett års tid arbeidet med norsk dansehistorie i søken etter mer informasjon om sin oldemor Astri Lied som var danser på 1930- og -40-tallet. Det har ført henne til Fernanda Sparre Smith (96) og Ingunn Rimestad (67) som begge danset med og underviste hennes oldemor. I denne teksten får vi innblikk i deler av Minas prosess.

Merete Lingjærde tildeles Oslo bys kunstnerpris for sitt årelange sterke engasjement for å spre danseglede og utdanne nye dansere. Prisen blir utdelt av ordfører Marianne Borgen og leder for kultur- og utdanningskomiteen, Harald Nissen, i Oslo rådhus 3. mai.

Dansens Hus fyller 10 år, hva med de ti neste?  Alle som jobber med dans, som elsker dans, som misliker dans, eller som bare er litte granne interessert i dans bør få med seg seminaret Kunstneren, institusjonen og dansekunstens fremtid.

5. mai kl. 13-16 arrangerer Dans i Skolen kurs i samtidsdans for ansatte i kulturskole, MDD og andre interesserte, med Anne-Linn Akselsen. Anne-Linn er ny programansvarlig for BA samtidsdans ved KHiO og har lang erfaring som utøver, koreograf og pedagog.

Hvordan lede seg selv og hvordan takle endring som kunstner? Et seminar om motivasjon, selvledelse, endringsledelse og entreprenørskap. Med foredrag og samtaler, ønsker arrangørene å ta tak i de aspektene som det legges mindre vekt på i kunstneres utdanningsforløp. Kurset holdes 25. mai fra kl 1000 - 1615 på Dansens Hus i Oslo. Påmelding senest 15. mai.

Vil du oppleve hverdagslivet i Ramallah city i Palestina? Ramallah Ballet Centre and Dance School gir dansere tilgang til eget studio mot at de underviser palestinske barn to til tre timer om dagen fire dager i uka. Man kan søke om opphold fra tre mnd.

9.-15. april inviterer Den Norske Opera & Ballett til jubileumsuke. 12. april markeres selve 10-årsdagen for åpningen av operahuset i Bjørvika, og H.M. Kongen vil være til stede. Danseinformasjonen gratulerer!

Danse- og teatersentrum søker kompanier som ønsker å være med i den nordiske båsen under CINARS i Montreal, Canada,12-17 november i år. Frist 23. mai.

Danse- og teatersentrum inviterer kompanier som ønsker å være med til Tanzmesse i Düsseldorf, Tyskland, 29. august – 01.september til å søke om deltagelse. Søknadsfrist 4. mai.

Festivalen utlyser fem stipender for 2018 utgaven av festivalen i Kuala Lumpur, Malaysia, 4.-14. juli.  Stipend-mottagerne får 50% rabatt på workshoppene og mulighet til å delta på visning i Kuala Lumpur Performing Arts Center.

Lørdag 14. april kl 1000 - 1500 er det gratis seminar i DansiT sine lokaler i Trondheim.På dette seminaret får man møte Tim Smithies som er daglig leder for det engelske turnenettverket Carn to Cove. Sammen med lederne for Panta Rei Danseteater vil de gi best-practice eksempler fra internasjonale turneer og den skapende og utøvende dansekunstnerens rolle. Påmelding senest 10. april.

Lørdag den 21. april er det både årsmøte i PRODA og generalforsamling i NoDa samt feiring av PRODAs 30 års jubileum. Alt foregår i PRODAs lokaler i Marstrandgata 8. I NoDas generalforsamling skal det velges ny forbundsleder og vedtas ny handlingsplan