Menn i alle aldere søkes som statister til dansefilm av Silas Herniksen og Cecilie Semec. Du må være tilgjengelig i Oslo fra 1100-1600 søndag 29. juli. Det trengs ingen dansekompetanse for å delta. Send navn og bilde til casting@tableaupaper.com

Les mer

solD

Vi tar sommerferie 29. juni og er tilbake 30. juli

GOD SOMMER!

Sudesh Adhana mottar pris fra det indiske kulturdepartementet (Yuva Puraskaar 2017) i kategorien Contemporary Dance, for sitt eksperimentelle og modige arbeid med dans. Prisen deles ut til kunstnere under 40 år. Gratulerer!

PM: En lang kamp for scenekunsthus på Nøstet er over. Etter planen skal Carte Blanche og BIT Teatergarasjen åpne dørene til sitt nye hjem høsten 2022. Siden Teatergarasjen lukket sine dører i 2008 har både Carte Blanche og BIT Teatergarasjen hatt midlertidige lokaler i Bergen.

Les mer

PM: Norges dansehøyskole, Høyskolen Barratt Due og Musikkteaterhøyskolen har inngått intensjonsavtale med Høyskolen Kristiania. Ambisjonen er å utvikle Norges mest attraktive og nyskapende fagmiljø innen kunstneriske utdanninger.

PM: Norges dansehøyskole, Høyskolen Barratt Due og Musikkteaterhøyskolen har inngått intensjonsavtale med Høyskolen Kristiania. Ambisjonen er å utvikle Norges mest attraktive og nyskapende fagmiljø innen kunstneriske utdanninger.

Les mer

PM: KHiO har konkludert i varslingssakene med påstander om uønsket seksuell oppmerksomhet og seksuell trakassering. På et allmøte, og i et eget skriv fra rektor og direktør ved KHiO, er ansatte og studenter orientert om konklusjon i tre konkrete varslingssaker.

Les mer

Registreringen til ICE HOT Nordic Dance Platform i Reykjavik 12. – 16. desember er nå åpen. Mer informasjon om det kunstneriske programmet kommer i august og billettsalg til forestillinger, seminarer og workshop åpner i september.

Rådans 2018 søker frivillige til å bli del av årets Festival-crew. Festivalen består av et variert program og de søker derfor etter frivillige i ulike kategorier. Dersom du er RÅ på mange oppgaver, er du hjertelig velkommen til å være del av flere kategorier.

Les mer

Stiftelsen Danseinformasjonen har denne våren gjort endringer i vedtektene som først og fremst handler om sammensetningen av årsmøtet. Årsaken er vårt ønske om å nå ut og arbeide bredere nasjonalt, og at vår egen organisasjon skal speile dette. I løpet av de senere år har bl.a. de regionale kompetansesentrene styrket seg og blitt flere, og vi ser at det vil gi både dem og oss et gjensidig utbytte å etablere nærmere samarbeid, også formelt.

Siden høsten 2016 har fem aktører i dansefeltet vært i dialog for et samarbeid om å etablere Dansenett Norge. Partnerne har tidligere arbeidet for å turnere danseproduksjoner i Norge og har også hatt et forutgående 2-årig pilotprosjekt. Dette resulterer nå i et utvidet samarbeid.

Skeiv dansekunst – en samtalerekke er et initiativ fra kunstnerduoen Sterud/Kongsness, som har invitert med seg et tverrsnitt av det norske dansekunstfeltet som de ønsker å høre mer fra. Samtalerekka består av seks samtaler og et foredrag 13. - 29. juni, som alle vil skje i forkant av og under Pride Oslo 2018.

I dag ble det klart hvilke skuespillere og dansere som blir ansatt i Skuespiller – og danseralliansen (SKUDA) i 2018. Følgende dansere er nyansatt: Sudesh Adhana, Ingeleiv Berstad, Ane Evjen Gjøvåg, Ingrid Haakstad, Liv Hanne Haugen, Pernille Holden, Siri Jøntvedt, Mikkel Are Olsenlund, Andreas Roksvåg, Orfee Schuijt, Jens Jeffry Trinidad og Anette Lauenborg Waaler. SKUDA øker antallet ansatte fra 56 til 80 scenekunstnere.

Les mer