Companhia de Dança de Almada is organizing the 26th edition of Quinzena de Dança de Almada - International Dance Festival, a large forum for performing, dancing, and interacting, to be held in Almada (Lisbon, Portugal) from September 21 to October 13, 2018.

Hvis du ønsker å søke CINARS om å være med i det offisielle showcase-programmet er tidspunktet for å søke nå. CINARS finenr sted i Canada 12. - 17. november. Frist: 9. ferbuar

Konferansen med tittelen "Teatervitenskap og scenekunst i Norge - historiografi, teori og praksis." vil finne sted i Bergen over tre dager under Festspillene i 2018, 25.-27. mai.
De tre overordnede begrepene, historiografi, teori og praksis, er veiledende for hvordan innholdet i konferansen blir strukturert.
Frister 15. februar og 1. mars.

FRIKAR har bygd om gamle Aurdal skule til ein residensplass omringa av sauejorder på sumarstid og skiløype på vinterstid. Residensen er støtte av Kulturrådet, Oppland fylkeskommune og Valdres. Residensperiode: uke 36-37 (03.-16. okt.) 2018. Søknadsfrist: 1. mars 2018.

Valdres sommerballett arrangeres av Den Norske Ballettskole i samarbeid med Valdres sommersymfoni 23. - 30. juni. Kurset er et knutepunkt for norske og internasjonale unge ballettalenter slik at de kan profesjonaliseres av ledende pedagoger. Frist: 1. februar

Les mer

Dansearena nord i Hammerfest tilbyr koreografer, dansere og andre som arbeider med dans og bevegelse muligheten til å søke på Artist in Residence. Frist 18. februar for høst 2018.

Québec ministère des Relations internationals et de la Francophonie (MRIF) og Nordisk Ministerråd har en "open call" om økonomisk støtte til å gjennomføre et samarbeidsprosjekt innen forskning og innovasjon eller kultur mellom Quebec og de nordiske landene. Frist: 15. februar.

Les mer

Dans i Skolen utgir, i samarbeid med en nordisk redaksjon av danseforskere og -praktikere, tidsskriftet Nordic Journal of Dance. Forskningsartikler og praksisbaserte artikler sendes dis@dansiskolen.no. For mer info og retningslinjer se her. Frist for innsending av artikler er 1. februar 2018.

RÅDANS 2018 finner sted 6. - 11.august i Råde kommune, Østfold og de søker danseforestillinger: Koreograf til LAB-prosjekt (frist 14. januar) / En RÅ Aften (frist 1. februar) / Barnas Kveld (frist 1. februar) / Festforestilling i Flerbrukshallen (frist 1. februar), Stedsspesifikke forestillinger (frist ikke satt).

Les mer

For tiende gang er Barnes Crossing vertskap for den årlige festivalen SoloDuo NRW i Köln 18. - 20. mai. Det søkes etter verk på maks 6. minutter (solo) og/eller 9 minutter (duett). Frist for påmelding: 30. januar

Les mer

I samarbeid med TekstLab Scratch scenekunstfestival inviterer Norsk Skuespillersenter til Mesterklasse med Shanti Brahmachari, hovedutvikler av TekstLabs metode for tekstutvikling. Den finner sted 23. oktober kl. 10.00-15.00. Påmeldingsfrist 11. september.

På Spissen er fra 2015 en open access publikasjonskanal (nivå 1) for forskningsartikler på dansefeltet. På Spissens vitenskapelige redaksjon inviterer til å sende inn forskningsartikler fra et bredt dansefelt, skrevet på norsk, svensk, dansk eller engelsk.

Dansearena nord kan tilby koreografer, dansekunstnere og andre som jobber med dans som kunstform produsentstøtte. Løpende frist. Les mer