Ice Hot Reykjavík inviterer til Open Call for ideer til seminarer og workshops som du ønsker å lede og organisere i løpet av Ice Hot-plattformen i Reykjavík, 12. - 16. desember. Søknadsfrist er 14. mai.

Diversestipend er én av seks stipendkategorier i Oslo kommunes stipendordning til kunst- og kulturformål. Stipendordningen skal være til berikelse for byens kulturliv. Du kan maksimalt søke om 100 000 kroner. Frist: 15. mai

Les mer

Ravnedans - festival for samtidsdans arrangeres for 9. året på rad (8.-13. juli), i sommerbyen Kristiansand. Som frivillig på Ravnedans får du jobbe med profesjonelle dansere, teknikere, lyd- og lysdesignere og pedagoger fra hele verden. Du samarbeider gjerne i grupper med andre frivillige og i tett samarbeid med festivalens produsenter.
Søknadsfrist er 1. juni.

Konferanse i Larvik 19. september som kan være aktuell for flere dansepedagoger både i og utenfor skolen. I år er  temaet for profesjonskonferansen; Det er lærer du er, undervisningskvalitet. Frist: 1. juni

Les mer

Koreografikonkurranse i København 13. og 14. juli som er åpen for profesjonelle dansekunstere om man kan delta med solo, duett eller ensemblearbeid. Påmeldte verk må være skapt etter 13. juli 2016. Deltakere må være under 40 år. Frist: 6. mai

Les mer

Torsdag 8. februar, kl. 0930-1215 er det gratis seminar i DansiT sine lokaler i Trondheim. Seminaret retter fokus på hva som kreves av en utøvende og skapende kunstner i samtidens Norge. Deltakerne skal diskutere hva som kreves av en kunstner, både hva gjelder faglig kompetanse så vel som kommunikasjon og administrasjon av eget kunstnerisk virke. Påmelding senest 6. februar.

Master Elizabeth Svarstad disputerer ved NTNU, Det humanistiske fakultet, med avhandlingen som har tittelen Aqquratesse i alt af Dands og Triin og Opførsel. Dans som sosial dannelse i Norge 1750-1820. den 14. februar i Trondheim.

I samarbeid med TekstLab Scratch scenekunstfestival inviterer Norsk Skuespillersenter til Mesterklasse med Shanti Brahmachari, hovedutvikler av TekstLabs metode for tekstutvikling. Den finner sted 23. oktober kl. 10.00-15.00. Påmeldingsfrist 11. september.

På Spissen er fra 2015 en open access publikasjonskanal (nivå 1) for forskningsartikler på dansefeltet. På Spissens vitenskapelige redaksjon inviterer til å sende inn forskningsartikler fra et bredt dansefelt, skrevet på norsk, svensk, dansk eller engelsk.

Dansearena nord kan tilby koreografer, dansekunstnere og andre som jobber med dans som kunstform produsentstøtte. Løpende frist. Les mer