Gratulerer til Dansens Hus som feirer 10 år i eget hus på Vulkan. Lørdag 28. april kl 2000 feires 10-årsdagen med fest og moro på Hovedscenen der Danseinformasjonens dansehistoriker Sigrid Øvreås Svendal vil ta publikum med på husets historiske forløp sammen med Charlott Utzig (De Naive), Julie Moviken (De Naive) og Louis Schou. Etterpå blir det fest og clubbing. Arrangementet er gratis og billetter kan hentes ut på dansenshus.com


Danseinformasjonen jobbet for å realisere og etablere Dansens Hus siden opprettelsen i 1994. I 2003 kom den gledelige meldingen fra daværende kultur-og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland. «Ei løyving på 3 mill. kroner er foreslått til Senter for Dansekunst. Midlane skal gå til etablering av ei scene for dans
Karene Lyngholm var første kunstnerisk leder av Dansens Hus og uten eget hus fikk hun og huset tilhold på Prøvesalen i Det Norske Teatret. I tillegg programmerte Dansens Hus forestillinger på flere scener rundt om i Oslo. Så, endelig, den 29. april 2008 kunne Lyngholm stå på en splitter ny hovedscene i et gammelt industrilokale på Grünerløkka og si til en fullsatt sal: Nå er vi her, dere!

Lørdag 28. april er det nåværende kunstneriske leder, Un-Magritt Nordseth, som vil stå foran publikum og vise at "vi" er her fortsatt og at huset står støtt. Det er en mengde mennesker som har vært med på å gjøre Dansens Hus til det det er. Det er dansefeltet selv, som faktisk har jobbet for å få huset opp å stå, og alle dem som jobber, og har jobbet, på huset.

Danseinformasjonen er stolt av å ha vært med på å få dette til og vi gleder oss med hele dansefeltet over dette fantastiske huset. Og ikke minst at vi også får holde til her.

Gratulerer med dagen alle sammen!

dholewalterjacobsen