Formidlingsavdelingen ved Den Norske Opera & Ballett har fått 3,6 millioner kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til videreutvikling av På Tå Hev. De har utviklet prosjektet på nye områder, for å nå ut til enda flere dyktige og engasjerte dansere over hele Norge, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

De sier: Denne høsten gjennomfører vi nok et nasjonalt prosjekt som kulminerer i en felles forestilling på Scene 2 den 21. desember 2017. De tre landsdelene vi samarbeider med denne gang er: Nord-Norge med koreograf Lucas Lima, Sørlandet med koreograf Shane Urton og Østlandet med koreografene Samantha Lynch og Douwe Dekkers. Vi er stolte over å kunne si at alle koreografene er dansere ved Nasjonalballetten!
 
Våren 2018 gjennomfører vi kompetansehevingsprosjekt for tidligere deltakere i På Tå Hev som nylig er ferdig utdannede dansekunstnere. De heldige søkerne som blir valgt får kunstnerisk veiledning fra erfarne dansere og koreografer ved Den Norske Opera & Ballett og det hele avsluttes med en interdisiplinær stedsspesifikk forestilling i samarbeid med Ultima og Musikkhøgskolen, hvor vi tar over Sentralen!
 
Høsten 2018 På Tå Hev vil selvsagt fortsette med et stort og spennende regionalt breddetilbud for ungdomsskoleelever over hele Oslo. I tillegg setter vi i gang med rekruttering av gutter og unge menn med interesse for dans, hvor de som viser sterkest engasjement vil bli invitert til å lære mer i Operaens flotte dansestudioer. Her vil de sammen videreutvikle sine danseferdigheter instruert av drevne dansere og koreografer fra Nasjonalballetten.
 
Dette programmet vil engasjere over 8000 nysgjerrige ungdommer med ulik bakgrunn. Prosjektets formål er å vekke interesse for dans, og utvikle unges forståelse for samtidsdans i områdene Oslo, Akershus, Østfold, Aust- og Vest-Agder, Telemark, Buskerud, Hedmark, Troms, Finnmark, og Nordland. Vi vil nå ut til over 50 skoler, og kan dermed utvikle og utforske mangfold, løfte nivået på danseutdanningen, og i tillegg øke kompetansen i formidlingssektoren på lokalt og nasjonalt nivå. Vi har en utrolig spennende tid foran oss, og vi gleder oss stort!

01Paa taa hev 2016 Bergen Foto Joerg Wiesner DSC4728
Foto: Jorg Wiesner

For mer info ta kontakt med Prosjektleder sarah.da.fonseca@operaen.no