Den 7. november starter Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Dans en seminarrekke som ser på modernisme og dans i sammenheng med kunsthistorie, historiske hendelser og samfunnsmessige endringer. Danseinformasjonen er samarbeidspartner og historiker Sigrid Øvreås Svendal holder foredrag.

Isadora Duncan er en av de mest ikoniske representantene for moderne dans. På 100-årsdagen for den russiske revolusjonen vil dansehistoriker Sigrid Øvreås Svendal reflektere over en periode som har hatt stor dansehistorisk innflytelse, og se på sammenhengene mellom Duncans dansekunst og samtidige politiske, sosiale og kunstneriske strømninger.
Foredraget etterfølges av visning av Karel Reisz’ film ”Isadora” fra 1968, med Vanessa Redgrave i rollen som Duncan.
 
Arrangementet introduserer en planlagt seminarrekke som ser på modernisme og dans i sammenheng med kunsthistorie, historiske hendelser og samfunnsmessige endringer.
 
Program
KL 16.00 Introduksjon seminarrekke og foredrag med Sigrid Øvreås Svendal
Kl 17.15 Kaffepause
Kl 17.30 Visning ”Isadora” (engelsk tale, 2t15m)

Sted: Auditoriet, Kunsthøgskolen i Oslo
Seminaret er åpent for alle.
 
Om Sigrid Øvreås Svendal
Sigrid Øvreås Svendal er historiker/førsteamanuensis med doktorgrad fra Universitetet i Oslo, hvor hun har forsket på scenedansens utvikling i Skandinavia og amerikansk påvirkning innen dansekunsten. Hun har vært ansatt ved UiO, Kulturdepartementet og nå ved Danseinformasjonen, i tillegg til å arbeide frilans med skribent- og undervisningsvirksomhet. Svendal har også en treårig danse- og pedagogutdannelse fra Den Norske Balletthøgskole.

Se event