PM: Carte Blanche gleder seg over at byrådet i sitt forslag til investeringsbudsjett for 2018 har satt av samlet kr. 230 millioner til ombygging av Sentralbadet til scenekunsthus for Carte Blanche og BIT Teatergarasjen. Forslaget innebærer at Sentralbadet skal være ferdigstilt i 2021.


Ved flytting til Sentralbadet, vil Carte Blanche etter vel 30-års eksistens, endelig få et fast hjem i Bergen – sammen med BIT Teatergarasjen.
-        Å få et scenekunsthus i Sentralbadet vil gi større muligheter enn vi klarer å overskue. Det vil være et paradigmeskifte for oss, sier Tone Tjemsland, direktør i Carte Blanche.

-        Dette er et hus alle bergensere kjenner, det ligger sentralt og i hjertet av kulturaksen i Bergen. Det at vi skal dele hus med BIT Teatergarasjen og nærheten til samarbeidsparter som Den Nationale Scene vil gi oss store synergieffekter. Dette er noe publikum i Bergen har ventet på, fortsetter Tone Tjemsland.

Carte Blanche vil fortsette å utfordre, engasjere, ta risiko, lykkes og feile – og invitere bergenserne med på reisen i et åpent og inviterende hus for samtidens scenekunst i hjertet av Bergen.
Velkommen til åpningsfesten i 2021!
 
Du kan lese hele budsjettet her
 
Kontaktinformasjon:
Direktør Tone Tjemsland   | Tlf.: + 47 918 41 153  | E-post: tone.tjemsland@nbc.no
Teatersjef Hooman Sharifi | Tlf.: +47 907 42 443 | E-post: hooman.sharifi@ncb.no

Sentralbadet Bergen
Foto: Kristin Lytskjold Raknes