Forestillingen MOT HIMLALEITE! Sauda tour en l`air blir et av Kulturhovedstaden Stavanger2008’s mest spektakulære prosjekter. Forestillingen koreograferes av Leif Hernes og Anne Grete Eriksen i Dansdesign.

 

Dansdesign har også tidligere gjort seg bemerket med flere forestillinger i friluft. I MOT HIMLALEITE! tar de utgangspunkt i naturen og historien knyttet til stedet Djuvsbotn i Sauda. De påpeker selv at dans på snø er en stor utfordring for danserne, og de vet hva de snakker om. Dansdesign var ledende koreografer for åpnings- og avslutningsseremonien under OL:

- Kulda og snøunderlaget gjør dans på snø til en særdeles vanskelig oppgave, sier Hernes som erkjenner at Dansdesign med MOT HIMLALEITE! muligens har påtatt seg en enda større utfordring enn OL-åpningen.

- At dansen blant annet skal koordineres med Norgeseliten i jibb som utfører sine halsbrekkende skihopp på få sekunder, gjør prosjektet til en utfordring på mange plan. Forestillingen er risikofylt og prøvene nærmer seg forskning i fysisk utfoldelse, sier Hernes.

Danseforestillingen forener naturens stille storslåtthet med menneskelig fysisk utfoldelse og involverer profesjonelle dansere og musikere, skiakrobater, lokale kor og Norges mest kjente balansekunster. Nærmere 100 aktører vil delta i forestillingen som vises i et ruvende utendørs snøamfi i et av Norges flotteste skianlegg 6. - 8. mars neste år. Danseprøvene har startet og foregår i Oslo. Komponist for forestillingen er Bjarne Kvinnsland. For mer informasjon og bilder se www.mothimlaleite.no