I november inviteter Nydans Oslo scenekunstprodusenter og selvproduserende scenekunstnere til en kurs-samtale om budsjett i Danseinformasjonens kino 29. november kl 0830 - 1130. Påmeldingsfrist: Obligatorisk og bindene påmelding innen 27. november
Hovedspørsmålet vi stiller denne gangen er, hvordan man prissetter diverse tjenester?

Gestaltterapeut Malene Sørlie er praktiserende gestaltterapeut under utdanning hos Norsk Gestaltinstitutt og tilbyr dansere tilbyr terapi, mental trening, eller veiledning.

Les mer

Sorialab er et tverrfaglig scenekunstfelleskap som holder til på loftet av Soria Moria-bygget på Torshov. Felleskapets 24 medlemmer er bl.a skuespillere, regissører, musikere, dansere, dramatikere og filmskapere. Sorialab har plass til 2 nye laboranter fra 1. januar 2018.

Er du kunster eller produsent, og nysgjerrig på USA? Har du forsøkt men ikke nådd gjennom? Hva må du ha med i bagasjen over dammen? Danse- og Teatersentrum har spurt en rekke bakfolk, artister og produsenter om å dele sine erfaringer på DogA i Oslo 22. november kl 1000 - 1330.

Dansenett Norge søker produksjoner for turné i 2018 og 2019. Bærum Kulturhus, Dansearena nord, DansiT, Regional Arena for Samtidsdans og Dansens Hus har det siste året samarbeidet for å etablere et turnénettverk for å øke tilbudet av dansekunst i hele landet. Frist 1. desember (for 2018) og 8. januar (for 2019)

Fond for utøvende kunstnere delte 6. november ut priser til ti kunstnere som har utmerket seg på plateinnspillinger eller på scenen. Tidligere danser i Nasjonalballetten, Ole Willy Falkhaugen, fikk Rolf Gammlengs pris til utøvende kunstnere i klassen Danser. Prisen, som har blitt delt ut helt siden 1982, belønner faglig dyktighet og kvalitet i alle ledd, uavhengig av salgstall. Prisen er oppkalt etter Musikerforbundets leder Rolf Gammleng, som var sterkeste pådriver til FFUKs opprettelse i 1957.

Skuespiller- og danseralliansens feirer fem år og inviterer til frilanstreff 5. desember kl 1630 - 1930 i Prøvesalen, Welhavensgate 1, Oslo. Tema: Hvordan blir koreografisk poesi til dans på scenen? Gjester: Dansekunstnerne Janne-Camilla Lyster, Cecilie Lindeman Steen, og regissør Kai Johnsen samtaler, ledet av Snelle Ingrid Hall.

Maria K. Landmark har intervjuet dansepedagog, koreograf, danser og illustratør Victoria Husby som for tiden er aktuell med forestillingen «Friksjon». Her forteller hun om arbeidsprosessen, praksisen sin og masteren i dansevitenskap, blant annet.

Etter tre år med kunstnerisk utviklingsarbeid går nå Tore Vagn Lids prosjekt Nye forestillinger – nye verktøy mot slutten. I den forbindelse arrangeres Dramaturgidager, med et program som strekker seg over tre uker, fra 22. november til 8. desember 2017.

Les mer

Styret i DanseFestival Barents har tilsatt Siri Wigdel som ny leder. Hun tiltrer 1. januar 2018. Siri Wigdel har arbeidet med dans i over 30 år, og er veldig glad for å kunne komme tilbake til Norge med rik erfaring i fra dansemiljøet i Wales og Storbritannia.

Har du fått med deg Kunstnernettverkets Kunsteropprop med Munch-masker forrige uke? Har du sett forslaget om å endre oppnevningsretten til stipendkomiteene, uten helt å skjønne helt hva det innebærer? Danseinformasjonen gir deg en liten innføring og håper det blir klarere.

Cecilie Lindeman Steen har i over 30 år markert seg som en av de viktigste utøverne i norsk samtidsdans. Hun kjennetegnes ved en fengslende scenisk tilstedeværelse, integritet og et nyansert og rikt bevegelsesspråk. Prisen deles ut den 9. november på Dansens Hus

Kunnskapsdepartementet har sendt ut høringsnotat med forslag om å etablere ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid og forslag til endringer. Høringsfrist er 1. november. Nå har det også kommet reaksjoner på forslaget.

Formidlingsavdelingen ved Den Norske Opera & Ballett har fått 3,6 millioner kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til videreutvikling av På Tå Hev. De har utviklet prosjektet på nye områder, for å nå ut til enda flere dyktige og engasjerte dansere over hele Norge, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

Pavillion Dance South West  avholdt i 2017 en filmkonkurranse (Joie the Vivre Short Film Competition) og har nå annonsert at gull-vinneren er Tilføyelser, et samarbeid mellom koreograf Anna Hegdahl og filmskaper Håkon Walter Iversen. Forestillingen Tilføyelser ble spilt på Falstadsenteret høsten 2016 og ble fulgt av et filmcrew.