Elle Sofe Sara Sudesh Adhana Mia Haugland Habib Untaming Tradition

Untaming tradition er en tittel som henviser til samtidsdans i dag og dens forhold til tradisjoner og kulturelle bakgrunner. Målet med denne dagen er å invitere en rekke kunstnere til å direkte eller indirekte gripe an begrepet tradisjoner.

«Hvordan kan prosessen med å «utemme» tradisjonen åpne opp for friheten til å ta valg? Valg for de samfunnene, fellesskapene og den fremtiden vi ønsker å skape. En prosess hvor man utfordrer tradisjonen gjennom å stille spørsmål, omforme den eller betrakte den på avstand». Mia Habib, Elle Sofe Sara og Sudesh Adhana.

Vi har invitert tre koreografer til å kuratere en heldagsopplevelse på Riksscenen. De presenterer både sine egne og andres arbeider, og ønsker å oppfordre til åpen diskusjon rundt identitetspolitikk, sosiale problemstillinger og politiske stemmer. Både dansefilmer, live-opptredener, samtaler og mat er del av denne dagen. Sudesh Adhana er samtidsdanser og koreograf basert i Oslo, opprinnelig fra India, som arbeider innenfor indiske filmtradisjoner og vestlig moderne dans. Elle Sofe Sara er fra Guovdageaidnu, og hennes arbeider inkluderer film, teater og koreografi. Mia Habib er en Oslo-basert koreograf som jobber med performance, publikasjoner og film.

Inviterte gjester er blant andre Sajan Mani, Marita Solberg og Yaniv Cohen, og det blir både nye «works in progress» og ferdige arbeider. Detaljert program kommer fortløpende her.

Forestillingen er et samarbeid med Riksscenen.
Støttet av KultrurådetMedvirkende:
Sudesh Adhana, Koreograf, Utøver
Mia Haugland Habib, Koreograf, Utøver
Elle Sofe Sara, Koreograf, Utøver
Yaniv Cohen, Utøver
Sajan Mani, Utøver
Marita Isobel Solberg, Utøver
Jassem Hindi, MusikkDatoTidStedBilletter
20.10.20191300 - 2000 Riksscenen, OsloKlikk på sted  

Vis tidligere forestillinger