Foto: Patrick Imbert

Rachid Ouramdane (Frankrike) Tordre

To av Ouramdanes mangeårige samarbeidspartnere – Lora Juodkaite og Annie Hanauer – fremfører her ensomme soloer i en gripende duett. Hypnotiske, virvlende bevegelser, i en intens fysisk form, fremhever det spesifikke ved hver kvinnes kropp mens de maler sine hudløse, fengslende selvportrett. Gjennom virkningsfulle repetisjoner presser koreografien utøverne til å finne de bevegelsene som gjør dem til den de er.

Alle mine arbeider bærer vitnesbyrd om kapasiteten i hver enkelt til å overvinne vanskeligheter, kjempe mot det som sperrer oss inne, og til å endre virkeligheten heller enn å lide under den.  Rachid Ouramdame

Rachid Ouramdame har skapt koreografiske arbeider siden 1995. Han har samarbeidet med Operaballetten i Lyon, det russiske dansekompaniet Migrazia og dansekompaniet Candoco. Ouramdame startet dansekompaniet L’A. i 2007. Arbeidene hans er inspirert av studier av en rekke forskjellige emner og ofte utviklet i samarbeid med filmskapere eller forfattere. Målet er å skape kunst som bidrar til pågående samfunnsdebatter og bringer poetikken i vitnesbyrdet på banen. Ouramdame har vært meddirektør for CCN2 – Centre chorégraphique national de Grenoble– siden 2016. 

Medvirkende:
Rachid Ouramdane, Koreograf, Konsept
Annie Hanauer, Medskapende danser
Lora Juodkaite, Medskapende danser
Sylvain Giraudeau, Scenografi
Stéphane Graillot, LysdesignDatoTidStedBilletter
17.10.20191900 Dansens Hus OsloDansens Hus  23 70 94 00
18.10.20191900 Dansens Hus OsloDansens Hus  23 70 94 00