Foto: Patrick Imbert

Rachid Ouramdane (Frankrike) Tordre

To av Ouramdanes mangeårige samarbeidspartnere – Lora Juodkaite og Annie Hanauer – fremfører her ensomme soloer i en gripende duett. Hypnotiske, virvlende bevegelser, i en intens fysisk form, fremhever det spesifikke ved hver kvinnes kropp mens de maler sine hudløse, fengslende selvportrett. Gjennom virkningsfulle repetisjoner presser koreografien utøverne til å finne de bevegelsene som gjør dem til den de er.

Alle mine arbeider bærer vitnesbyrd om kapasiteten i hver enkelt til å overvinne vanskeligheter, kjempe mot det som sperrer oss inne, og til å endre virkeligheten heller enn å lide under den.  Rachid Ouramdame

Rachid Ouramdame har skapt koreografiske arbeider siden 1995. Han har samarbeidet med Operaballetten i Lyon, det russiske dansekompaniet Migrazia og dansekompaniet Candoco. Ouramdame startet dansekompaniet L’A. i 2007. Arbeidene hans er inspirert av studier av en rekke forskjellige emner og ofte utviklet i samarbeid med filmskapere eller forfattere. Målet er å skape kunst som bidrar til pågående samfunnsdebatter og bringer poetikken i vitnesbyrdet på banen. Ouramdame har vært meddirektør for CCN2 – Centre chorégraphique national de Grenoble– siden 2016. 

Medvirkende:
Rachid Ouramdane, Koreograf, Konsept
Annie Hanauer, Medskapende danser
Lora Juodkaite, Medskapende danser
Sylvain Giraudeau, Scenografi
Stéphane Graillot, Lysdesign


Vis tidligere forestillinger