Nasjonalballetten Bortenfor La Bayadère

Samtidig som Nasjonalballetten setter opp Natalia Makarovas La Bayadère på Hovedscenen, utforsker Daniel Proietto eventyrballettens politiske, religiøse og filosofiske aspekter med nåtidens blikk – i både dans og debatt.

Daniel Proietto er kjent som danser og koreograf av blant annet Cygne, en ballett inspirert av Anna Pavlovas berømte solo «Svanens død». Siden urpremieren med Nasjonalballetten i 2013 har Cygne blitt danset på en lang rekke scener verden over.

Nå inviterer han publikum inn på åpne prøver, visninger og diskusjoner underveis i arbeidet med en ny versjon av La Bayadère. Her feirer Proietto mangfoldet, likeverdet og toleransen i det multikulturelle landskapet vi har i verden i dag. 

Utfordrer kolonialismen
Med utgangspunkt i den berømte hvite ballettscenen «The Kingdom of the Shades» spør Daniel Proietto: Hva kan denne harmoniske drømmesekvensen i et orientalistisk 1900-tallseventyr som La Bayadère, si oss i dag?

Med seg har han kunstnere fra hele verden, deriblant den svenske komponisten Mikael Karlsson, kjent for A Swan Lake, og indiske Shantala Shivalingappa som kunstnerisk rådgiver.Medvirkende:
Daniel Proietto, Konsept, Utøver
Mikael Karlsson, Musikk
Shantala Shivalingappa, Kunstnerisk rådgiver


Vis tidligere forestillinger