PAC – Performing Arts Collective Vaginamonologene

Vaginamonologene av dramatikeren Eve Ensler vises 20. og 21. mars på Hausmania i Oslo. Verket er bearbeidet til konsertforestilling av det feministiske scenekunstkollektivet PAC i samarbeid med komponist Emilie Storaas. Vaginamonologene er et av teaterhistoriens viktige feministiske verker. I 20-årsutgivelsen av verket skriver forfatteren Eve Ensler om sine sterke opplevelser fra de første oppsetningene, samt hva hennes ønskedrøm var; at radikale antirasistiske feminister vant frem. Gjennom de siste årene har vi igjen sett feminismen våkne til liv, ikke bare i ord, men også i handling. Feminister i dag har kommet sammen gjennom forskjellige initiativer, som blant annet #metoo , demonstrasjoner og 8.mars-markeringer, for å heve våre stemmer og bli hørt. Etter et år hvor mange konservative krefter har tatt til ordet for innskrenking av kvinners rettigheter er oppsetningen av Vaginamonologene i Oslos undergrunnsmiljø et viktig bidrag i både Oslos kulturscene, og i samfunnsdebatten. Vaginamonologene er basert på over 200 intervjuer med kvinner* fra forskjellige steder, klasser og aldre.

PAC er et feministisk scenekunstkollektiv som er basert i Oslo. Vi lager forestillinger fra et feministisk og sosialistisk perspektiv. I denne produksjonen har to av PACs medlemmer, Elise Tunstrøm og Tora Troe gått inn i samarbeid med komponist Emilie Vasseljen Storaas, danser Chollada Phinitduang og skuespiller Minni Mertens.

*I originalen hadde Eve Ensler bare intervjuet ciskvinner, men etter kritikk gjorde hun flere intervjuer med transkvinner som nå har blitt en del av verket. Verket har dessverre ikke med et perspektiv fra personer med vagina som ikke identifiserer seg som kvinner.

Forestillingen er støttet av Det Norske Komponistfond

Medvirkende:
Tora Troe, Utøver
Elise Tunstrøm, Utøver
Chollada Phinitduang, Danser
Emilie Vasseljen Storaas, Musiker


Vis tidligere forestillinger