© Jon Tombre

Jon Tombre Bejing Stories

Beijing Stories er basert på tekster skrevet av Jon Tombre under et arbeidsopphold i Beijing i 2017. Forestillingen inngår som første del i Jon´s prosjekt «Kødd & Melankoli».

I Beijing Stories opplever Tombre hvordan det er å være fremmed, hvordan det er å miste seg selv og bli en annen når man er et fremmed sted. Beijing Stories forteller om møte mellom en norsk regissør og fem kinesiske skuespillere, deres arbeid sammen og utfordringene de møter. Vi følger Tombre fra han forvirret  lander i den enorme storbyen til han fortumlet og endelig når fram til premiere.

Beijing Stories tar oss med på en reise i det uavklarte, det til tider mørke og til det konstant fortumlede og søkende.

Prosjektet er et samarbeid med lyd-kunstner Eirik Blekesaune fra Verdensteatret og regissør Jon Tombre. I koblingen mellom digital lyd og kroppslig tilstedeværelse skapes et eget univers av lyd og lys. Jon har ønsket å skrive og danse. Eirik har ønsket å se på overgangen mellom ord som mening og ord som ren lyd. Resultatet er en blanding av digital lydkunst og lydene fra en kropp i bevegelse. Prosjektet har som dramaturgisk prinsipp å være selvhjulpent, det innebærer at forestillingen rigges og spilles uten teknisk assistanse. Rommene det spilles i er som de er, eneste forutsetning er mørke og tilgang på lydanlegg. Jon tar med seg mac´en sin, noen arbeids-lamper og dermed er forestillingen i gang.Medvirkende:
Jon Tombre, Regi, Konsept, Utøver, Tekst
Eirik Blekesaune, LyddesignDatoTidStedBilletter
08.11.20181800 Arktisk kultursenter, HammerfestKlikk på sted