Avant Garden, Trondheim NODES: Avant Fini

NODES: Avant Fini er Teaterhuset Avant Gardens avskjedsfest og deres avskjedsgave til Folkets hus. Samtidig er det en velkomstfest for alle nysgjerrige, alle i nabolaget, alle gode venner, alle som ikke har vært der på årevis og alle som bare lurer litt på hva dette «Avant Garden» egentlig er for noe – og ikke minst: hva det kanskje kan bli.

Til deres aller siste arrangement på Folkets hus har scene- og billedkunstner Helle Siljeholm samlet en stor gruppe kunstnere til et gigantisk kartleggings- og kunstprosjekt. Allerede i fjor begynte de utforskingen av Teaterhuset Avant Gardens historie, nåtid og mulige fremtid: Hvordan ble Avant Garden til? Hva betyr det for byen og folkene rundt? Hvem har vært viktige i utviklingen? Hvem og hva kunne ha vært viktige? Hva stod teatret for da det startet, og hva står det for i dag? Hva kan fremtidens teater være?

Ut fra møysommelig opptegnede kart og linjer, trukket opp gjennom arkivdykk, intervjuer, fremtidsvisjoner og kunstneriske spekulasjoner, vokser det fram en forestillingslanghelg som brer seg utover hele huset – full av små og store punkter av kunstnerisk fortolkning. Inspirert av ulike former for nettverks-, eller nodekart, forsøker dette prosjektet å kartlegge og fantasere seg fram til ulike sammenhenger mellom mennesker, hendelser, materialer, fenomener, historier og sosiale og politiske forhold. Mellom hvert av disse punktene, eller ‘nodene’ vokser det frem en leken og kompleks vev av små forestillinger, samtaler, analytiske systemer, installasjoner og konfrontasjoner som peker i ulike retninger – noen mer fantasifulle enn andre.

Prosjektet trekker på både teater, billedkunst, dokumentarisme og spillteknologi for å gi publikum en inviterende og helt annerledes kunst- og forestillingsopplevelse: Et performativt nettverk av knutepunkter som strekker seg utover tre dager. Besøkende inviteres til å komme på et eller flere besøk, korte eller lange, for å tolke, spekulere og påvirke teaterets mulige fremtid på Rosendal.

Medvirkende:
Helle Siljeholm, Kunstnerisk ansvarligDatoTidStedBilletter
06.11.20181200 Avant Garden, Trondheim  
07.11.20181200 Avant Garden, Trondheim  
08.11.20181100 Avant Garden, Trondheim