Lisa Vereertbrugghen (Belgia) Softcore - A Hardcore Encounter

Softcore er en danseforestilling og et kroppslig foredrag om og til technomusikken som regjerte klubbscenen på begynnelsen 1990-tallet. Belgiske Lisa Vereertbrugghen gir en oppvisning i partykulturen, samtidig som hun stiller spørsmål ved hva som egentlig er kjernen i, og det harde ved hardcore. Nye perspektiver gir nye åpenbaringer, og opplevelsen av hardcore snus på hodet.

I Lisas forestilling blir hardcore techno til softcore dans – myk og utflytende – noe som former seg sensitivt etter de andre kroppene på dansegulvet og beatsene i musikken. Dansen drives av et begjær etter transformasjon og generer et vell av følelser uten å være funksjonell eller målrettet.

Lisa utforsker hardcore som en kamuflasje for softcore. Sosiologen Roger Caillois mente at insekter som kamuflerer seg som blader eller greiner ikke gjør det ut av overlevelse, men av begjær etter å gå i ett med omgivelsene. Mange insekter er så gode til å kamuflere seg at de ender opp med å spise på hverandre – i tro om at det faktisk er blader eller busker utøver de en form for selvdestruksjon, eller kollektiv masochisme. Lisa ser på hardcore nettopp som en slik form for kamuflasje for softcore, og i forestillingen får man oppleve utstrakte øyeblikk av forvandling, sårbarhet, mulighet og uforutsigbarhet, skjult bak hardtslående spasmer og rykninger.

Medvirkende:
Lisa Vereertbrugghen, Konsept, Koreograf, Utøver
Martin Langeder, Lyd
Vera Martins, Lys
Madison Bycroft, Kunstnerisk veileder
Sabine Cmelniski, Kunstnerisk veileder
Nestor Garcia Diaz, Kunstnerisk veileder


Vis tidligere forestillinger