Foto: Wolf Silveri

Simon Mayer (Østerrike) Oh magic

Magi er den hemmelige, mystiske kunnskapen om makten som finnes i handlinger, bevegelser og besvergelser. Magien er både truende og forlokkende. I Oh magic møtes teatermagi, robotmagi og naturmagi i et forsøk på å forsone menneskene i sin dobbelte tilværelse av gamle tradisjoner og ritualer på den ene siden, og den nye vidunderlige verden av maskiner og roboter på den andre.

Simon Mayer er en artist, koreograf og musiker fra Østerrike. Oh magic er en menneske-og-maskin-forestilling, en konsert, framført av artister og roboter. Instrumentene anvendes på tenkelige og utenkelige måter og blir til dans og lydverdener, og de framfører et stykke mekanisk og visuell kunst på scenen. Det blir en lek mellom kropp og teknikk, musikk og dans, i søken etter en ny harmoni.

Å søke etter det autentiske er å ønske å være tro mot seg selv. Simon Mayer søker etter noe autentisk i sjamaniske ritualer, i transen, i folkekulturens gjentakende tradisjoner, så vel som i abstrakt samtidsdans og eksperimentell musikk. I forestillingen føres kraften i den teknologiske magien sammen med en undrende og åpen lek fram til en fortryllende samhandling.

Medvirkende:
Simon Mayer, Konsept, Koreograf, Utøver, Robotoperatør
Clara Frühstück, Medskapende utøver
Patric Redl, Medskapende utøver
Manuel Wagner, Medskapende utøver
Heinz Kasper, Lysdesign
Tobias Leibetseder, Medskapende utøver, Lyddesign
Henri-Emmanuel Doublier, Lys
Lukas Froschauer, Lyd
Rene Grömer, Lyd
Jan Maria Lukas, Teknikk
Robert Steijn, Dramaturg
Andrea Simeon, Kostymedesign


Vis tidligere forestillinger