Foto: Erik Berg / Tale Hendenes

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt Notes on Frailty / En liste over ting han sa

Multi-bill

Notes on Frailty

Foto: Erik Berg

I Notes on Frailty, undersøker Ingun Bjørnsgaard kompleksiteten i kvinnelighet som tema, i nært samarbeid med fire betrodde dansere.

Med referanse til feministisk filosofi, beveger koreografens muser seg mellom det opphøyde og det trivielle i en koreografisk utforskning av den fine linjen mellom menneskelig skjønnhet og skrøpelighet.

Bevegelsesmaterialet utfordrer kulturelle forestillinger og motsetninger knyttet til det feminine og det maskuline, gjennom Bjørnsgaards særegne kompositoriske kombinasjon av formal detaljrikdom og hverdagslig patos.
{+}
Danserne deler indre konflikt og hverandres friksjoner, men også lengselen etter å overskride eksistensiell ensomhet. I maleriske tablåer, vikler de seg inn og ut av tilbøyeligheter og opptegnelser som forhandler mellom ren væren og dynamisk ekspansjon.

Støttet av Norsk Kulturråd og Norsk Komponistforbund

Partnere: Bærum Kulturhus, Compagnie 29x27, SEPT CENT QUATRE VINGT TROIS og CODA Oslo International Dance Festival 2017. 
Medvirkende:
Ingun Bjørnsgaard, Koreograf
Catharina Vehre Gresslien, Danser
Marianne Haugli, Danser
Guro Nagelhus Schia, Danser
Ida Wigdel, Danser
Christian Wallumrød, Komponist, Musiker

En liste over ting han sa

Foto: Tale Hendenes

En liste over ting han sa er et selvstendig koreografisk verk som samtidig utspiller seg i dialog med Notes on Frailty. Det er første gang Bjørnsgaard koreograferer bare menn. Forestillingen går videre i undersøkelsene av kompleksiteten i kjønn som kategori hos Ingun Bjørnsgaard Prosjekt.

Fire mannlige dansere beveger seg i solistiske sekvenser og dynamiske møter dem imellom som kjenner på tyngden av menneskelig eksistens.

Spørsmål om kjønn har gjennomgående vært et ledemotiv hos Ingun Bjørnsgaard i en ambivalent lek med identitet og relasjoner. Gjennom danseriske abstraksjoner og forholdet til det musikalske, videreutvikler danserne kompaniets utforskning av det moderne menneskets motsetningsfylte skjørhet.

Produsert av: Ingun Bjørnsgaard Prosjekt
Samprodusent: Dansens Hus
Støttet av Kulturrådet
Medvirkende:
Gunhild Bjørnsgaard, Koreograf
Ludvig Daae, Danser
Matias Rønningen, Danser
Erik Rulin, Danser
Vebjørn Sundby, Danser
Morten Pettersen, Lyddesign
Thomas Björk, Scenografi, Kostymedesign
Tilo Hahn, Lysdesign
Eva Grainger, Produsent
Jorunn Kjersem Hildre, Produsent


To forestillinger på en kveld: Notes on Frailty for fire kvinnelige dansere, og En liste over ting han sa for fire mannlige dansere.

DatoTidStedBilletter
19.10.20181900 Dansens Hus OsloDansens Hus  23 70 94 00
20.10.20181900 Dansens Hus OsloDansens Hus  23 70 94 00
21.10.20181900 Dansens Hus OsloDansens Hus  23 70 94 00
20.04.20191900 Theater Bremen