Foto: Erik Berg

Nasjonalballetten UNG Brillante

Multi-bill

Allegro Brillante

– Den inneholder alt jeg vet om klassisk ballett på 13 minutter, skal George Balanchine ha sagt om sin Allegro Brillante. Kjent som den neoklassiske dansens far, er Balanchines dans som musikk: Det er ingen handling eller budskap – musikken og bevegelsene smelter sammen til ett.


Medvirkende:
George Balanchine, Koreograf
Pjotr Tsjajkovskij, Musikk

Tabula Rasa

Ohad Naharin har en egen evne til å utfordre kroppens bevegelser og å få dansen til å berøre uten ord. Naharin er i dag kunstnerisk leder og hovedkoreograf for Batsheva Dance Company i hjemlandet Israel. Nå er det hans Tabula Rasa ungdomskompaniet gir seg i kast med. Et verk danset til musikk av Arvo Pärt, og en blanding av stillhet og kraftfullt uttrykk.


Medvirkende:
Ohad Naharin, Koreograf
Arvo Pärt, Musikk

Nytt verk av Cina Espejord

Cina Espejord har danset i Nasjonalballetten siden 2004. Som koreograf har hun skapt seks verk for kompaniet, blant annet en ungdomsversjon av Romeo & Julie, en moderne kjærlighetshistorie sammen med Kristian Støvind. I 2014 debuterte hun på Hovedscenen med Ghosts – Ibsens Gengangere, som hun skapte sammen med regissør Marit Moum Aune, og samme år var den Kritikerpris-nominerte Over hodet under huden på turné med Riksteatret. I sitt nye verk, laget spesielt for Nasjonalballetten UNG, utforsker hun grenser og begrensninger. På en scene bestående av bokser, blir det skapt ulike rom der danserne beveger seg.


Medvirkende:
Cina Espejord, Koreograf

Nytt verk av Kristian Støvind

Kristian Støvind ble medlem av Nasjonalballetten i 1997 og har jobbet med ledende koreografer som som Kylián, León & Lightfoot og Forsythe – for å nevne noen. Som koreograf har Støvind skapt seks verk for Nasjonalballetten, hvorav tre helaftener: Romeo & Julie – en moderne kjærlighetshistorie (2007), som han skapte sammen med Cina Espejord, foruten Salt kyss, syrlig smil og søt musikk (2010) og Is-slottet (2012), som begge ble nominert til Kritikerprisen. Våren 2017 stod han også for koreografien på Dekameronen på Nationaltheatret. Støvinds nye verk for Nasjonalballetten UNG tar for seg to måter å se dans på: å ta og føle. Dansernes forhold til eget speilbilde blir utforsket, og gjennom ulike seanser får vi se danserne gjennom deres øyne.


Medvirkende:
Kristian Støvind, Koreograf


Nasjonalballetten UNG byr opp til dans med to uttrykksfulle og toneangivende balletter av koreograflegendene George Balanchine og Ohad Naharin, og to urpremierer signert Nasjonalballettens Kristian Støvind og Cina Espejord.

Medvirkende:
Kaloyan Boyadjiev, Kunstnerisk ansvarligDatoTidStedBilletter
27.02.20181930 Den Norske Opera & BallettDen Norske Opera & Ballett  21 42 21 21
28.02.20181930 Den Norske Opera & BallettDen Norske Opera & Ballett  21 42 21 21
01.03.20181930 Den Norske Opera & BallettDen Norske Opera & Ballett  21 42 21 21

Vis tidligere forestillinger