Rå Dans festival Åpen Scene på Bøndernes Hus

Multi-bill

ignorance is blissignorance is a bliss er et solostykke som skal oppfordre tilskueren til å tenke selv og sette spørsmålstegn ved det autoritære. Vi oversvømmes daglig av alternative fakta, og sitter igjen ukritiske og handlingslammede. Blir løgnen en sannhet, om vi hører den ofte nok?


Medvirkende:
Aurora Louise Haugen Itland, Koreograf, Danser

ParafraseParafrase er et konsept under utvikling. Utgangspunktet for arbeidet er nysgjerrigheten vi har for møtet mellom dans og musikk. Vi vil utforske samspillet bevegelse og lyd kan ha improvisatorisk, og hvordan elektronikk kan utvide vårt uttrykk, repertoar og samspill. Gjennom bruk av elektronikk undersøker vi hvordan vi kan la dansen produsere lyd.

Improvisasjonene baserer seg på enkle forhåndskomponerte rammer, hvor uttrykket søker å la seg forme av møtet mellom utøverne og publikum og selve rommet forestillingen foregår i. Vi ønsker å forske i hvordan de ulike rommene påvirker uttrykket og improvisasjonene og hvordan vi som utøvere kan påvirke og endre ulike rom.


Medvirkende:
Michelle Helmersen Flagstad, Koreograf, Danser
Petter Hauglum Bermingrud, Musikk, Musiker

Beretninger om et varslet bruddHvorfor er studiovisninger så interessante og forestilling ofte best som estetisk erfaring, med andre ord hvorfor har våre refleksjoner større potensialitet før de settes i handling? Det skjer en forandring fra potensialitet til aktualitet, i fra mulighet til virkelighet. Potensialitet ses dermed som en slags kapasitet som forsvinner i det noe aktualiseres og er det her interessen er større for det potensielle en det aktuelle? Derfor ønsker jeg å rydde plass til kaoset og innse at jeg spiller mens jeg øver, åpne dialogen mellom det potensielle og det faktiske potensiale. Dermed blir Beretninger om et varslet brudd et brudd med en spesifikk arbeidsmetode og et brudd med scenerommet. Ved å ikke tilhøre noe eller noen tilhører den alle
Medvirkende:
Aslak Aune Nygård, Koreograf, Danser

In(her)itIn(her)it er et soloarbeid som med utgangspunkt i egen arv og identitet utforskes grensene mellom det maskuline og det feminine.Medvirkende:
Live Skullerud, Koreograf, Danser

Bjørner bjeffer ikkeForestillingens ide tar utgangspunkt i en utvalgt del av den koreanske mytologien om Dangun Wanggeom, - den første menneskekongen. I korte trekk forteller mytologien en historie om de to gode vennene, en tiger og en bjørn, som ber til sin gud Hwanung om å få bli til mennesker. Guden setter begge dyrene på en prøve, om å tilbringe lang tid i en hule uten lys. Tigeren gir etter 21 dager, mens bjørnen består prøven å blir omgjort til en menneskekvinne.

Forestillingen er for barn fra 4-8 år.
Medvirkende:
Rudi Skotheim Jensen, Koreograf, Konsept
Hyaejin Lee, Utøver
Sergio Mendes, Utøver


Under Åpen Scene vil ulike utøvere vise sine arbeid, ferdige eller i prosess.

Dette er et åpent arrangement for hele Rådes befolkning.

Les mer raadans.com/program


Vis tidligere forestillinger