Tove Elena Nickolaisen The human construction

The Human Construction er en intens scenisk forestilling som bryter seg gjennom et dystopisk landskap i et grenseland mellom dans og performance. Med vekt på den utøvende kroppen behandler vi menneskets opplevelse, minne og erfaring. Arbeidet skal utfordre vår konvensjonelle forståelsen om hva som gjør oss til hvem vi er som mennesker, med bevegelse og lyd som medium.

Dette er et verk av dansekunstner Tove- Elena Nicolaysen og lydkunstner Karl Thomas Ingvaldsen Mo - med begge aktivt på scenen i 45 min. Arbeidet er basert på en rekke psykologiske teorier og påstander
av blandt annet Sigmund Freud og Wilhelm Reich, hvor kunstnerene gir uttrykk til teorier om menneskets «karakterstrukturer».

Med forestillingen vil de åpne urovekkende og dystre rom til dialog om hvordan vi mennesker lærer å tilpasse oss et dysfunksjonelt samfunn. Deres ide er en kunstnerisk forsknings prosess der de lar publikum bevitne konflikten mellom våre konstruerte karakter strukturer og vår natur. Kan våre opplevelser, minner og erfaringer forstås gjennom vår kroppslige struktur og vårt bevegelsesmønster? Hvor mye og hvor tidlig påvirker omstendighetene gjennom livet hvem vi blir?

Medvirkende:
Tove Elena Nickolaisen, Koreograf, Danser
Ranja Elvestad, Musiker


Vis tidligere forestillinger