Lager du eksperimentell og nyskapende musikk/prosjekter tilpasset barn? Ultima søker programforslag til Barnas Ultima-dag, søndag 13. september 2020.Barnas Ultima-dag er Ultimafestivalens egen samtidsmusikkfestival for barn. Dagen er tettpakket med aktiviteter, der barna får lytte til ukjente og spennende lyder og oppleve nye verdener. Søknadsfrist er 1. juni.

Vårscenefest vil i 2021 ha fokus på den offentlige sfære – som kunstnerisk ytringsrom og sted. Vi søker derfor særlig etter scenekunst som i direkte eller overført betydning tar i bruk det offentlige rom, som tar del i det offentlige ordskiftet – og gjerne inviterer publikum til å bli med. Frist for å sende inn forslag er 18. juni.

SIB – Dance Lab har tilpasset sitt program og vil gjennomføre sitt årlige danselaboratorium i Hamar den 15.-19. juni 2020. De søker fem lokale dansekunstnere som ønsker å dele sin praksis som en del av "Dans i naturrom", med overordnet tema "Relasjon og avstand". Søknadsfrist er 25. mai.

Nagelhus Schia Productions lanserer residensordning for norske koreografer i sitt nye studio i Sandvika. Koreografresidensen strekker seg over to uker og gir en profesjonell koreograf mulighet til å arbeide prossessorientert sammen med våre dansere fra Nagelhus Schia Productions AMP – et nasjonalt talentprogram for samtidsdans. Søknadsfrist: 15. juni.

Les mer

Scenekunstbrukets repertoaret inneholder en rekke forestillinger, fra blant annet dukketeater/figurteater, dans, teater, en rekke crossover-prosjekter og monologer, for forskjellige scener og forestillingsrom, for barn og unge i aldersgruppen 0-20 år. Søknadsfrist for opptak er 20. august.

Les mer

Med sin nye satsning "Kvinnelige Koreografisk Satsning" ønsker Nasjonalballetten å se til at framtidens koreografer får like muligheter – uavhengig av kjønn, og at de etterlater seg nye klassikere som kan gå inn i repertoaret. Denne satsingen på kvinnelige koreografer er en del av Talent Norge og Norsk Tippings kvinnesatsing. Frist for søknadsbrev er 1. juni.

Riksscenen ønsker nye kreative idéer basert på folkelig dans som etter hvert kan bli til forestillinger på en av deres scener. I den forbindelse inviterer vi alle til å sende inn forslag innen 15. juni kl 23:59.

Spin Off åpner sine lokaler på Schous for residens sommeren 2020 og inviterer dansekunstnere i ulike stadier av sin karriere til å søke. Gjennom residens ønsker de å fasilitere for videreutvikling av kunstnerskap og utprøving av nye prosjekter. Residensperioden er 8.-12. juni og/eller 15.-19. juni.  De tilbyr gratis prøvelokale i uke og 25 i juni. Søknadsfrist er 1. april.

Platform Nord announce a Nordic call for participation in the MEDITERRANEA 19 Young Artists Biennale, held in the Republic of San Marino in October 2020. The theme and title of the biennale is the School of Waters. Frist: 26. januar

Les mer

Dansearena nord tilbyr koreografer, dansekunstnere og andre som jobber med dans som kunstform muligheten til å søke produsentstøtte. De tilbyr ulike tjenester som ligger under produsentfunksjonen: søknadsskriving, planlegging av innstudering, premiere og/eller turné og hjelp til markedsføring.

31. januar - 1.februar 2020 går barnas kunstfestival av stabelen på Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn. Festivalen er et tverrkunstnerlig prosjekt initiert av Dansekunst i Grenland og innehar bl.a. danseforestillinger, film, visuell kunst og litteratur for barn i alle aldere. Frist: 15. september

Les mer

Danse- og Teatersentrum forvalter disse tilskuddsordningen som skal bidra til at profesjonelle scenekunstnere og kulturaktører får økte internasjonale muligheter. Bransjetilskudd har løpende frist mens reisestøtten har frister: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. september og 1. november.

Les mer

Dansearena nord kan tilby koreografer, dansekunstnere og andre som jobber med dans som kunstform produsentstøtte. Løpende frist. Les mer

Atalante i Götenorg er en artistdrevet scene med gjestespill, sam- og egenproduksjon. De lyser nå ut en open call for gjestespill høsten 2019. Send søknad med prosjektbeskrivelse innen 1. november

Les mer