Scene:Bluss - Bedbug Edition er en prosjektbasert residens som består av en serie workshops, samtaler og eksperimenter som på forskjellige måter produserer materiale til, og leder frem mot en eller flere forestillinger. Residens-perioden er fra 7.-20. juni og søknadsfrist er 21. mars.

Ice Hot Nordic Dance Platform er et arrangement som presenterer nordisk samtidsdans for blant annet programmører fra hele verden. Programmet består av forestillinger og "pitch"-presentasjoner. Dette webinaret, som arrangeres 24. mars, er rettet mot nordiske kunstnere og kompanier. Her vil du lære mer om hvordan å søke på Ice Hot Helsinki 2022 kunstneriske program, om utvelgelsesprosessen og om deres bærekraftsmål. Påmeldingsfrist er 22. mars.

Lonely Riders er et communitydansprosjekt, initiert av dansekunstner Måns Erlandson (SE). I Norge er det Karen Høybakk Mikalsen og Minda Marie Kalfoss som er det kunstneriske og utøvende teamet. I perioden 19. april - 9. mai 2021 skal prosjektet/nettverket Lonely Riders til Verdal for å produsere og spille forestilling på Turnéteatret i Trøndelag. I den forbindelse søker de etter lokale dansekunstnere til å bli en del av prosjektet. Søknadsfrist er 10. mars.

R.E.D Residency Eina Danz tilbyr residens i perioden 1. mai - 15. september til lokale og internasjonale kunstnere, og kunstnere fra alle kunstdisipliner er velkomne til å søke. Residensen inkluderer opphold og studio. Søknadsfrist er 15. mars.

Ønsker du å vise et dansekunstprosjekt under MOVE dansefestival 27.- 29. august i 2021? De søker profesjonelle prosjekter som vil være en del av festivalen. Utlysningen er åpen ifht. sjanger, tematikk og antall dansere, men den må være fleksibel og kunne vises på ulike arenaer og vare i max 15 min. Søknadsfrist er 31. mars.

Vil du bli en dansebølle? Har du lyst å ta ordet og si din mening? Få frem dine erfaringer og ideer? Men kvier deg for å snakke i møter og forsamlinger? Og hva kan du møte hvis du kaster deg ut i det? Skuespiller- og danseralliansen i samarbeid med og PRODA- Profesjonell dansetrening og Aksjonsgruppa, arrangerer kurset Bøllekurs for dansere den 17. april. Kurset er en videreutvikling fra dialog som oppstod under demonstrasjonen: Demonstrasjon mot kulturpolitisk dødsdans 12.11.2019. Påmeldingsfrist er 25. mars.

Dansekunst i Østfold og Fredrikstad kommune ved kulturetaten utlyser en 2 ukers hjemme- residens med et ønske om å legge tilrette for at også dansekunstnere skal kunne opprettholde aktiviteten sin hjemme. Medlemmer av Dansekunst i Østfold med tilknytning til Fredrikstad kan søke. Søknadsfrist er 7. mars.

Det inviteres til deltagelse i nasjonalt uttak til den årlige Nordisk-Baltiske ballettkonkurransen som er planlagt arrangert 13. – 17. juni 2021. Konkurransen som før het Nordic Baltic Ballet Competition og ble holdt i Falun har nå nytt navn og er flyttet til Gøteborg.  Konkurransen er åpen for junior 14 – 16 år og senior 17 -19 år. Påmeldingsfrist:  8. mars 2021.

Dans i Trøndelag åpner for nye søknader til IN-AIR og ønsker å invitere produksjoner som har en tydelig kunstnerisk og tematisk målsetning. Utlysningen åpner også for tverrfaglige prosjekter. Dansekunstfaglig kvalitet vurderes høyt. Periode: Uke 31-35. Søknadsfrist er 10. mars.

RIFF; R.E.D. International Film Festival arrangeres fra 25. juni -3. juli. Festivalen søker filmer som har elementer av bevegelse og dans i seg. Søknadsportalen er åpen fra 1. februar til 20. april.

Platform Nord announce a Nordic call for participation in the MEDITERRANEA 19 Young Artists Biennale, held in the Republic of San Marino in October 2020. The theme and title of the biennale is the School of Waters. Frist: 26. januar

Les mer

31. januar - 1.februar 2020 går barnas kunstfestival av stabelen på Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn. Festivalen er et tverrkunstnerlig prosjekt initiert av Dansekunst i Grenland og innehar bl.a. danseforestillinger, film, visuell kunst og litteratur for barn i alle aldere. Frist: 15. september

Les mer

Danse- og Teatersentrum forvalter disse tilskuddsordningen som skal bidra til at profesjonelle scenekunstnere og kulturaktører får økte internasjonale muligheter. Bransjetilskudd har løpende frist mens reisestøtten har frister: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. september og 1. november.

Les mer

Dansearena nord kan tilby koreografer, dansekunstnere og andre som jobber med dans som kunstform produsentstøtte. Løpende frist. Les mer

Atalante i Götenorg er en artistdrevet scene med gjestespill, sam- og egenproduksjon. De lyser nå ut en open call for gjestespill høsten 2019. Send søknad med prosjektbeskrivelse innen 1. november

Les mer