En modell for turnévirksomhet av dansekunst i Norge er under utvikling. Dansenett Norge etableres som et prosjekt i regi av Dansens Hus i samarbeid med de regionale sentrene: Bærum Kulturhus, Dansearena nord, DansiT - Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge og RAS - Regional Arena for Samtidsdans. Kulturdepartementet la nylig 3 millioner på bordet og Danseinformasjonen har stilt kunstnerisk leder ved Dansens Hus, Un-Magritt Nordseth, fire spørsmål for å finne ut mer om Dansenett Norge.

Lene Aareskjold vil slå et slag for den solidariske verdien kunst kan stå for og håper vi sammen kan skape rause rom med mindre synsing og mer forståelse for det sanselige. Danseinformasjonen har intervjuet henne.

I forrige uke, 21. juni, kom den triste beskjeden: Nydans Oslo fikk ingen økning fra Oslo kommune i revidert budsjett for 2017. Nydans Oslo må derfor avvikle virksomheten.

Eldbjørg Bache-Mathiesen startet Eldbjørgs Ballett- og dansestudio i Moss i 1967, og hun har holdt det gående siden. Danseinformasjonen har intervjuet henne om hvorfor hun startet ballettskole og hvilke pedagoger som har vært viktige for henne. Gratulerer med 50-årsjubileum!

Breakeren Marcus Andreassen alias "Dark Marc" er for tiden aktuell som danser i forestillingen Face Fear av Yaman Okur som vises under Urban Moves på Dansens Hus til helgen.

I år er det 70 år siden Norske Dansekunstnere så dagens lys. Den gang som Norsk Ballett- og Fridansforbund. Jubileet feires med en tredagers markering 12.-14. mai.

Åshild Thinn har tatt fatt på jobben som ny leder for Forum for nordnorske Dansekunstnere og vil legge til rette for gode møtepunkter for dansere, dansekunstnere og pedagoger i Nordland, Troms og Finnmark.

Stadig flere koreografer, kompanier og institusjoner i dansefeltet jubileer og viser god utholdenhet i det frie scenekunstfeltet. Danse- og teatersentrum har nå stått stødig i 40 år, og Danseinformasjonen gratulerer så mye med jubileet. Vi har stilt daglig leder, Tove Bratten, fem spørsmål om fortid, nåtid og fremtid.

Med hele 21 ulike musikaloppsetninger bak seg kan Arlene Wilkes regnes som en av Norges musikaldronninger. Nå er det Jungelboken som står for tur, som hadde premiere 28. januar på Chateau Neuf, og det er ikke mindre enn hennes femte Jungelbok-produksjon.

Denne uken viser den fransk-algeriske danseren og koreografen Bouziane Bouteldja forestillingen Reversible på Operaen 1. og 2. februar. Forestillingen presenteres av TrAP (Transnational Arts Production) som har et flerårig samarbeid Den Norske Opera & Ballett om å bringe ny, internasjonal scenekunst til Oslo. Vi har spurt pressekontakt, Frida Rusnak, om hva TrAP arbeider med for tiden.

Koreograf, danser og billedkunstner Helle Siljeholm er denne uken ansvarlig for en kunstnerisk happening og sesongåpningen på Black Box Teater. Nodes on fish, stars and the social er et 72 timer langt event, som går fra 19.- 22. januar. Danseinformasjonen har i den anledning stilt henne tre spørsmål.

Det er 30 år siden koreograf og danser Kristina Gjems skapte sitt første verk Close to the edge, for Collage Dansekompani. Nå er hun i gang med sitt nyeste verk One gust of wind – and they all dance som skal spilles på Dansens Hus til våren. Danseinformasjonen inviterte Kristina på jubileumslunsj og slo av en prat om blant annet det å gi slipp, åpne rom og bærekraftige kropper.

Danser og koreograf Belinda Braza har engasjert seg i integrering og har satt i gang sitt eget prosjekt «HUMAN», støttet av UDI - hvor fokuset er på integrering av mindreårige asylsøkere gjennom urban kunst, og workshops.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland har ved flere anledninger lagt vekt på at regjeringen vil satse offensivt på internasjonalisering av norsk kunstliv, deriblant eksport av scenekunst.

I slutten av oktober la Ingrid Lorentzen, ballettsjef ved Den Norske Opera & Ballett, ut en Facebook-status hvor hun kommenterer situasjonen ved Staatsballett i Berlin.

Dansekunstner og regissør Cynthia Kai har slått seg ned på Granavollen på Hadeland og har, sammen med flere andre kunstnere, sitt daglige arbeidsted i det nyåpnede kunstsenteret Glasslåven. Danseinformasjonen dro på lunsjvisitt og fikk servert laks på en seng av risotto, rautende kuer og oppvarmet flytende dansegulv.